Over het MAI


                DECEMBERAANBIEDING 2023

Op veler verzoek hebben wij weer een print aanbieding voor onze vrienden en relaties.Deze keer kozen wij de mooiste winter foto's uit onze collectie van de fotografen Maria Austria, Kees Scherer en Cor van Weele. U kunt kiezen uit 3 foto's afgedrukt op fine art papier, zorgvuldig verpakt en verzekerd bij u afgeleverd. Zo haalt u voor een sympathiek bedrag een klassieker in huis. Ook steunt u met deze aankoop het MAI en dus het behoud van een bijzondere collectie.

MAI-84JHM 11434  klein print

 Melkboer met kar, Willemsparkweg Amsterdam 1952, © Maria Austria/MAI

 MAI-KS030025027113 klein -print

 Winter op de Reguliersgracht, Amsterdam vroege jaren vijftig © Kees Scherer/MAI

MAI-CW-L12SchaatsenGracht kleinx -print

Schaatsen op de Reguliersgracht, Amsterdam late jaren vijftig © Cor van Weele/MAI

_____________________________________________________________________________________________________________________

De foto's worden afgedrukt op fine art pigment paper formaat 20x25 cm, beeldformaat circa 19x19 cm, voorzien van originele stempel. Fotovaklaboratorium verzorgt de afdrukken en verzending.

De verkoopprijs bedraagt euro 135,- inclusief BTW en verzenden binnen Nederland.

Hoe bestelt u een afdruk: mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ovv December aanbieding 2023 geef uw keuze aan

1. Melkboer in de sneeuw, Maria Autria

2. Winter op de Reguliersgracht, Kees Scherer

3. Schaatsen op de Reguliersgracht, Cor van Weele

Vermeld in de mail uw naam en adresgegevens (+verzendgegevens indien afwijkend). U ontvangt van ons een factuur en na betaling krijgt u de afdruk thuis gestuurd (track&trace).

De aanbieding is geldig tot 15 januari

 __________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Het Maria Austria Instituut (MAI) verzamelt en exploiteert fotoarchieven van bijzondere kwaliteit van fotografen die een uitgesproken band met Amsterdam hebben. Het MAI doet dat om het werk van de fotografen blijvend deel uit te laten maken van het visuele erfgoed van ons land.

In samenwerking met het Stadsarchief Amsterdam worden de archieven bewaard, beheerd en, waar mogelijk, gedigitaliseerd. Het MAI brengt de archieven onder de aandacht van het publiek en organiseert presentaties, tentoonstellingen, boeken en educatieve activiteiten.

Het MAI is een cultureel ondernemer zonder structurele subsidie en is niet gericht op het maken van winst. Het MAI financiert zijn activiteiten deels door foto's uit haar archieven te exploiteren. De fotografen en hun nabestaanden staan tenminste de helft van hun auteursrechtvergoeding af om de missie van MAI te kunnen realiseren. Incidentele bijdragen vullen het budget aan.

ANBI

Het MAI bezit de culturele ANBI status (Algemeen Nut Beogende Instelling). Bij een culturele ANBI status is tevens de Geefwet van toepassing: donateurs mogen 1,25 keer het bedrag van de gedane gift in aanmerking nemen voor de giftenaftrek bij een gift van maximaal 5000 euro. Het RSIN nummer is 94.53.192.  Zie hiervoor ook de Geefwet bij de Belastingdienst.

 

Download hier informatie over doelstelling, beleidsplan en bestuur van het MAI.

 

Download hier het jaarverslag van 2012

Download hier het jaarverslag van 2013

Download hier de jaarrekening van 2013

Download hier de jaarrekening van 2014

Download hier de jaarrekening van 2015

Download hier de jaarrekening van 2016

Download hier de jaarrekening van 2017

Download hier de jaarrekening van 2018

Download hier de jaarrekening van 2019

Download hier de jaarrekening van 2020

Download hier de jaarrekening van 2021

Download hier de jaarrekening van 2022

 


 

 

NIEUWS /MAI Nieuwsbrief


Wilt u op de hoogte gehouden worden van de activiteiten van het MAI kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 


 

 

  

Foto's uit de MAI collectie sieren al vele publicaties, cd- en platenhoezen:

 

T003   T017   T005 

T008   T007   T000