Tentoonstellingen


Testaanpassing

 

 

Let's Fly Away
100 jaar KLM passagiers in beeld


2019 markeert het 100-jarig jubileum van de Koninklijke Luchtvaart Maatschappij (KLM), de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld die nog altijd in bedrijf is onder haar eigen naam. Deze mijlpaal in de Nederlandse én wereldwijde luchtvaartgeschiedenis is de aanleiding voor Let’s Fly Away: een unieke fototentoonstelling samengesteld uit de archieven van het Maria Austria Instituut (MAI) en het KLM Fotohistorisch Archief – foto’s die nog merendeels onbekend zijn bij het grote publiek.
 
In de tentoonstelling is werk te zien van belangrijke Nederlandse fotografen zoals Paul Huf, Henk Jonker, Carel Blazer, Ad Windig, Nico van der Stam en Sem Presser; beeldchroniqueurs die de ontwikkeling van de (burger)luchtvaart in de vorige eeuw op de camera hebben vastgelegd. 
 
Locatie: Stadsarchief Amsterdam, Vijzelstraat 32 tot en met 6 oktober 2019

Openingstijden: ma-vrij 10.00 - 17.00 uur za-zon 12.00 - 17.00 uur

 

Het MAI organiseert rondleidingen en een lezing bij de tentoonstelling:

 

17 augustus 14.00 - 15.00 uur gratis rondleiding = VOL

21 september 14.00 - 15.00 uur gratis rondleiding = VOL

graag opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

28 september 14.00 - 15.00 lezing in Stadsarchief op Bodeplein:

 Welcome aboard! Een eeuw KLM

Frido Ogier is als Senior Corporate Editor van KLM een van de auteurs van het KLM jubileumboek Welcome aboard!. Dick Jansen was als Corporate Archivist van begin tot eind nauw betrokken bij de samenstelling van dit boek. Samen zullen zij dieper ingaan op de rijke en gevarieerde geschiedenis van 100 jaar KLM en de rol die fotografie daarin speelt.

 

 lezing is vrij toegankelijk vol = vol

 

 

Deze tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt dankzij de financiële steun van het Amsterdams Fonds voor de Kunst, Stichting Zabawas, Prins Bernhard Cultuurfonds - Noord Holland en Nut Amsterdam.

 

  

 

save the date voor beeldbank